- Anasayfa
- Yunanistan Vizesi
Yunanistan Vizesi
Yunanistan vizesi yani Yunanistan’a giriş için vize alması gereken işsizler, sigortalı işçiler, sanatkarlar ve serbest meslek sahipleri, doktorlar, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler, emekliler ve girişimciler başvurdukları kuruma belirli belgeleri sunmalıdır.
Yunanistan Vizesi Başvurusu
Yunanistan vizesi başvurusu sürecinde, başvurunun onaylanması ve değerlendirilmesi aşamasında oldukça önemli olan Yunanistan vize başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Vize başvuru formu, doldurmanız gereken resmi bir konsolosluk formudur. Başvuru formundaki soruları tutarlı ve doğru bir şekilde cevaplamanız gerekmektedir.
Vize başvurusuna verilen cevaplar ve başvuru aşamasında konsolosluğa sunulması gereken diğer gerekli belgeler birbirini tamamlamalıdır. Formda yer alan sorulara yanlış veya çelişkili cevap verilmesi ve belgelerin eksik olması durumunda konsolosluk başvuruyu reddedebilir.
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından tarih atılmalı ve imzalanmalıdır. 18 yaşından küçük adayların başvuru formlarını doldurmaları ve ailelerine imzalatmaları gerekmektedir.
Yunanistan Vizesi Randevusu
Yunanistan vizesi randevusu konsolosluktan alınmaktadır. Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan vize süreci için gerekli görmesi halinde başvuru sahiplerini değerlendirme aşamasında görüşmeye çağırma hakkına sahiptir. Vize görüşmesine davet edilmiş olmanız, vize başvurunuzun reddedileceği anlamına gelmez. Yunanistan Schengen vize başvuru aşamasında vize görüşmesine davet edilen başvuru sahipleri genellikle ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilerdir. Yunan konsolosluğu başvuru sahibini görmek isteyebilir ve seyahat planı ve belgeleri isteyebilir.
Konsolosluk görüşme aşamasında başvuru sahibini bilgilendirebilir ve ek belgeler isteyebilir.
Yunanistan Vizesi İçin Gereken Belgeler
Yunanistan vizesi için gereken belgeler vize türlerine göre birkaç ayrıntı içerse de temel olarak içeriği aynıdır. Yunanistan vizesi evrakları aşağıdaki gibidir;
- Yunanistan Vize Başvuru Formu usulüne uygun olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 10 yaşından küçük, planlanan seyahatten dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli ve en az 2 boş sayfası olan pasaport
- Eski veya yeni pasaport
- Adet son 3 ayda çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf. Resimler 3.5×4.5cm. Boyutta ve beyaz bir arka plana karşı alınmalıdır.
- Diğer gelir belgesi
- Tam doğum belgesi
- Kimlik kartının çift taraflı fotokopisi
- Seyahat sağlık sigortası
- Konaklama bilgisi. Konaklama bilgileri, uçak bileti bilgilerini ve önceden rezerve edilmiş otel bilgilerini içerir.
- Çek hesabı ekstresi. Söz konusu hesabın son 3 ayda minimum 5000 TL bakiyesi olmalıdır. Hesap bilgileri el yazısı ile imza ve banka imza sirküleri ile gönderilmelidir.
- Noter iş sözleşmesi (serbest meslek sahibi ise)
- Kuruluş belgeleri ve gerçekler, orijinal işletme sertifikalarının fotokopilerini, ticaret sicil defterini, kayıt dışı belgelendirmeyi ve imza sirkülerini (işletmenin mülkiyeti, çalışanı istihdam etme) içerir.
- SGK/BAĞ-KUR 4B Faydaların ayrıntılı dökümü (girişimciler için)
- SGK çalışma beyannamesi ve detaylı hizmet beyanı SGK 4A (şirket çalışanları için)
- Adet son 3 aya ait el yazısıyla imza ve kaşelenmiş maaş bordrosu (şirket çalışanları, memurlar için)
- Şirket yetkilisinden konsolosluğa gönderilecek başvuru sahibinin uygun bir işte çalıştığını ve izin tarihlerini (şirket çalışanı için) belirten şirket yazısı
- Kayıtlı olduğu işyerinden çalışma belgesi (memurlar için)
- Servis kartının kopyası
- Kurum Yetkilendirmesi (memurlar için) Ziraat Odasından tarım sertifikası (çiftçiler için)
- Öğrenci belgesi (öğrenciler için)
- Diploma sureti (mezunlar için)
- Orijinal muvafakat formu (18 yaşının altındaki adaylar için)
- Emeklilik kartı (emekliler için)
- Yardım başvurusu (işsizler ve öğrenciler için)
- Varsa davet
Yunanistan Vize Türleri
Yunanistan ziyaretinizin amacına ve seyahatinizin uzunluğuna bağlı olarak farklı vize türlerine başvurmanız gerekecektir.
Yunanistan Vize C Tipi (Kısa Süreli): Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi vize, 90 güne kadar kısa sürelerle çeşitli amaçlarla 180 günlük bir süre içinde seyahat etmenizi sağlar. C tipi vize aldıysanız en geç 90 gün sonra kaldığınız Schengen bölgesinden ayrılmanız gerekmektedir.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip Türk vatandaşının Yunanistan’a giriş yapmadan önce 180 günlük herhangi bir süreçte 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen vizesine başvurması gerekmektedir. Hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri) hamilleri de Yunanistan’da 180 günlük bir süre içinde 90 günü geçmemek üzere yapacakları konaklamalarda vizeden muaftır.
Yunanistan turist vizesi: Schengen bölgesinde yer alan Yunanistan’a turizm ve maksimum 90 güne kadar seyahat amaçlı turist vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Yunanistan turist vizesi olanlar, Yunanistan’dan başladıkları birçok Schengen ülkesine seyahatlerine devam edebilirler.
Yunanistan ticari vizesi ve ticaret ve fuar vizesi: Sınır komşumuz olan ve birçok ticari faaliyet yürüttüğümüz Yunanistan’ı ticari amaçla ve/veya iş ziyareti veya fuar amacıyla her zaman en fazla 90 gün süreyle ziyaret etmek isteyen kişilerin ticari vize başvurusu yapması gerekmektedir. Her iki ülkenin resmi makamlarınca tanınan bir ticari belgenin vize başvurusu yapılırken hazırlanacak belgeler arasında olması gerekmektedir.
Aileyi, akrabaları, arkadaşları ziyaret etmek için Yunanistan vizesi; Yunanistan ve Türkiye halkları arasındaki tarihi ve kültürel ortaklık sayesinde derin sosyal ve insani bağlar mevcuttur. Bu nedenle Yunanistan’a en yaygın ziyaret türlerinden biri aile, akraba veya arkadaş ziyaretleridir. Yunanistan’a seyahatiniz bu amaçlar için ise, aile, akraba ve arkadaşlar için Yunanistan vizesine başvurmalısınız. Bu tür vize için özel olarak ziyaret edecek kişiler, diğer şeylerin yanı sıra işleri ve kimlikleri hakkında bilgi içeren yazılı bir davet sunmalıdır.
Kültür, spor ve kongre faaliyetleri için Yunanistan vizesi; Bu, seyahatinizin amacı Yunanistan’da bir kültürel veya sportif etkinlik veya konferansa katılmaksa başvurmanız gereken vize türüdür. Tek seferlik bir ziyaret en fazla 90 gün sürebilir. Yunanistan’dan kültür, spor ve konferans vizesi alabilmek için etkinliğe katılım sertifikasına veya adınıza düzenlenmiş bir davetiyeye ihtiyacınız vardır.
Yunanistan Öğrenci Vizesi ve Kısa Staj: Yunanistan’da 90 güne kadar kısa süreli eğitim ve staj amaçlı kalışlarınız için ihtiyacınız olan vize türüdür.
Yunanistan Vize D Tipi (uzun süreli kalış): 90 günlük ikamet vizesi olarak da bilinen D tipi ulusal vize (uzun süreli kalış) ile Yunanistan’a eğitim, iş veya ikamet amacıyla seyahat edebilirsiniz. Ülkede 90 günden fazla kalmanıza izin veren farklı kategorilerde farklı D vize türleri vardır.
Yunanistan için transit vize: Türkiye’den diğer ülkelere seyahat için, Yunan havaalanında bir hava transferi yapıldığında veya Yunanistan bu yolculukta transit geçtiğinde Yunanistan transit vizesi gereklidir. Bu vize türünde gün sınırlaması yoktur, çünkü transit vize oturum hakkı sağlamaz, sadece geçiş hakkı verir.
Yunanistan Vizesi Ücretleri
Yunanistan vizesi ücretleri konsolosluk ücretlerini, vize başvuru merkezi danışmanlık ücretlerini içerir ve gerekli vize türüne ve seyahat süresine göre değişir. Yunanistan vize ücretleri Yunanistan konsolosluğu tarafından düzenli olarak güncellenmektedir. 12 yaşına kadar olan çocuklar için vize başvuru aşamasında vize ücreti alınmamaktadır. Yunanistan D vize türleri ile Schengen vizelerinin ücretleri farklı olduğu için başvuru yapılmadan önce bunun Yunanistan konsolosluğu ve yetkili vize merkezleri tarafından teyit edilmesi gerekmektedir.
Tüm bu adımları yaparken sorun yaşamamak ve süreci hızlandırmak için Hollanda Vize üzerinden alanında uzmanlaşmış kimselerden danışmanlık alabilirsiniz. Bu sayede tüm olumsuz durumlardan kaçınabilirsiniz.