Slovakya Vizesi

Slovak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki vize uyumlaştırma anlaşmaları, iki ülke arasında Slovakya vizesi başvurularına yol açmaktadır. Slovakya’ya seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Slovak vizesi için başvuruda bulunmalıdır. Akraba ve arkadaş ziyaretlerinde, turizm, iş, konferans, fuar veya transit geçişin gerekli olduğu durumlarda Slovakya’ya kısa süreli kalış vizesi gereklidir.

Slovakya kısa süreli kalış vizesi, sınırlı bir süre için veya herhangi bir 6 aylık dönemde maksimum 90 gün için geçerlidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları, Türkiye’den Slovakya Schengen vizesi için başvurabilirler.

Slovakya Vizesi Başvurusu

Slovakya vizesi başvurusu için sınırlı bir miktar dahilinde doğrudan Slovakya konsolosluğuna veya miktar sınırlaması olmaksızın belirli bir hizmet şirketine başvurabilirsiniz.

Slovakya’ya seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının o ülkeye seyahat etmeden önce Slovakya vizesine başvurmaları gerekmektedir. Türk vatandaşları Slovakya vizesi olmadan ülkeye giriş yapamazlar. Slovakya Devleti’nin Türkiye’deki resmi temsilciliği olan Ankara’daki Slovak Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Slovak Konsolosluğu, Slovak Devleti’nin Türkiye’deki temsilcilikleridir.

Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah) ve hizmet pasaportu (gri) hamilleri yılda 90 günü geçmemek kaydıyla Slovakya vize işleminden muaftır. Slovakya vize başvurusunu sadece Slovak Büyükelçiliği ve Konsolosluğu inceleyebilir ve karar verebilir.

Slovakya Vizesi Randevusu

Slovakya vizesi randevusu, Slovak konsolosluğu tarafından belirlenen vize acentelerinden temin edilebilir. Slovakya vizesi, gerekli belgelerin hazırlanmasını ve parmak izi alma prosedürünü içerir ve bir görüşme gerekli değildir. Ancak Slovak konsolosluğu gerekli gördüğü takdirde kişiyi görüşmeye çağırabilir.

Slovak vizesi alabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Koşullar çok farklı olmadıkça, Slovak Vize Başvuru Merkezi önceden randevu almamış kişileri kabul etmemektedir. Uygulamalar bazı durumlarda farklılık gösterir. Başvurular en az 1 ila 3 ay önceden yapılmalıdır.

Randevular sadece gerçek kişilere verilir ve ziyaretin gün ve saatine uyulmalıdır. Aksi takdirde, Slovakya vizesi almak isteyenlerin farklı bir zamana randevu almaları gerekecektir. Slovak vizesi için randevu almak için size en yakın Slovak Vize Başvuru Merkezine vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Randevu almak için telefondan Slovak Vize Başvuru Merkezini aradığınızda çok geç bir tarih verebilirsiniz yoksa randevu talebiniz kabul edilmeyecektir. Hollanda Vize randevu acentamız bu konuda en titiz hizmeti vermektedir, lütfen hemen bizimle iletişime geçiniz. Randevu belgesinin

Slovakya vize merkezine teslim edilmesi, eksik veya yanlış evrak bulunmaması, gün ve saate özel dikkat gösterilmesi, başvurunun istenilen tatile göre zamanında yapılması ve randevu zamanında sabit olmalıdır. Aksi takdirde işlemler size zaman kaybettirecek ve vize reddi ile geri dönecektir.

Slovakya Vize Ücretleri

Slovakya vize ücretleri seyahat uzunluğuna, vize türüne, pasaport türüne ve yaşa göre değişiklik gösterdiğinden kesin bir fiyat verilmemektedir. Başvurunun hizmet alınan şirkete yapılması halinde şirketin hizmet bedeli konsolosluk ücretine eklenecektir. Slovakya vize ücreti, vize başvurusunun işlenmesi için ödenir ve bu nedenle vize verilmediği takdirde iade edilmez. Konsolosluk ücretlerinden muaf olan Slovakya vizeleri şunlardır:

  • Altı yaşından küçük çocuk
  • Araştırma veya öğretim amacıyla Slovakya’ya seyahat eden ilkokul öğrencisi, öğrenci, yüksek lisans öğrencisi ve beraberindeki öğretmen
  • Araştırma amacıyla ülkeye seyahat eden üçüncü ülke vatandaşı
  • Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenen seminerler, konferanslar, spor etkinlikleri 25 yaş ve üstü kültürel veya eğitim kurumlarından ve kar amacı gütmeyen kuruluşlardan katılımcı
  • Birlikte seyahat eden veya birlikte seyahat etmeyi düşünen AB vatandaşları, Norveçliler, İzlandalılar, Lihtenştaynlılar ve İsviçrelilerin birinci derece akrabaları.

Slovakya vize ücretleri seyahat türüne ve Slovakya’da kalış süresine göre değişmektedir. Slovakya’da daha uzun süre kalmak için bu durum Slovakya vize ücretini açıklıyor. Slovakya vize ücretleri Ankara’daki Slovak Büyükelçiliği ve Slovakya Başkonsolosluğu’nun sorumluluğundadır.

Slovakya Vize Türleri

Slovakya ziyareti için size uygun vize türünü bilmeniz ve bu vize türüne göre başvurmanız gerekmektedir. Slovakya vize türleri seyahat amacına göre şu şekilde ayrılmaktadır:

  • Slovak aile üyeleri/akrabaları için ziyaret vizesi
  • Slovakya için turist vizesi
  • Slovakya için iş vizesi

Slovakya Vizesi İçin Gereken Belgeler

Slovakya vizesi için gereken belgeler vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Yazımızın devamında vize türleri hakkında da bilgi vereceğiz. Hangi vize türüne sahip olursanız olun, vize türünüze uygun evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Slovakya vizesi için gerekli evraklar hakkında genel olarak bilinmesi gerekenler;

  • Başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti makamları tarafından düzenlenen adet kişisel belgesi,
  • Kurumsal belge,
  • Mali belge ve banka kartı,
  • Muhtemelen Slovakya’dan davet,
  • Adet biyometrik fotoğraf çekilmelidir. Slovak vize fotoğraf boyutu: (3.5-4,5cm).

Slovakya’ya uzun süreli vize başvurularında numaralı apostil prosedürü kullanılmalıdır, aksi takdirde Slovak konsoloslukları herhangi bir belge kabul etmeyecektir.

Vize başvuru türüne göre ayrıntılı evrak listesini uzmanlarımızdan alabilirsiniz. Vizeniz için gerekli evrakları tam olarak nereden ve nasıl alacağınızı biliyorsanız sağlam bir başvuru yapabilirsiniz. En yaygın ret nedenleri, eksik ve yetersiz belgelerle yapılan başvurulardır.

Slovakya turist vizesi başvuruları Slovakya Schengen vizesi C tipi olarak işleme alınmaktadır. Schengen vizeleri 90 günden daha kısa süreli geçerli vizelerdir.

Bu vizeler;

  • Slovakya için turist vizesi; Bu, kültürel etkinlikleri, festivalleri ve konserleri ziyaret etmek için gerekli bir vizedir.
  • Slovakya için transit vize; Bu, Slovakya’dan transit geçen yolcuların alması gereken bir izin belgesidir.
  • Ticaret ve sergi vizesi Slovakya; Bu, şirketler ve ortaklıklar arasındaki kısa süreli ziyaretleri müzakere etmek için gereken vizedir.

Slovak Oturma İzni

Slovak oturma izni, Slovakya’da bir oturma iznidir. Slovakya’da oturma izni için Slovakya D Tipi vizeler, ulusal vizeler kategorisine aittir. Sıklıkla D tipi Slovak vizesinin ne olduğu sorusunun ortaya çıktığını görüyoruz. Ulusal vize kategorisinde 90 güne kadar geçici oturma izni olarak verilen izinlerdir.

D vizeleri;

  • Slovakya çalışma vizesi; Bu, Slovakya’da bir şirketle sözleşmesi olan ve şirket çalışanı olarak çalışmak isteyen kişiler için bir vizedir.
  • Sürücü vizesi Slovakya; Bu, Slovakya’da sürücü olarak çalışmak isteyen herkesin alması gereken bir izindir.
  • Çalışma vizesi Slovakya; Eğitimlerine Slovakya’da devam etmek isteyenlerin üç aydan fazla lisans, yüksek lisans ve dil çalışma izni vardır.
  • Slovakya için Erasmus vizesi; Slovakya’da Erasmus programı kapsamında okuyan veya Erasmus+ projesine katılanların başvurması gereken bir vizedir.
  • Slovakya Aile Birleşimi Vizesi; Slovak oturma izni, Slovakya’da yaşayan aile üyelerinizle yeniden bir araya gelmek için ihtiyacınız olan şeydir.

Slovakya Ticari Vizesi

Slovakya ticari vizesi bu ülkede ticaret yapabilmek için gerekmektedir. Slovakya ile ticari ilişkilerimiz 2000 yılından sonra ivme kazanmaya başladı. Slovakya ile ticari ilişkilerimiz, bu ülkenin 2004 yılında Avrupa Birliği’ne girmesi ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleri ile Gümrük Birliği Anlaşması ile güçlenmiştir.

Slovakya, makine sektörü, teknolojik alanlar, nükleer reaktörler, tıbbi cihazlar ve elektrikli otomobil üretimi gibi alanlarda yatırım yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının beğenisine sunuluyor.

Slovakya’dan çelik ürünleri, araba parçaları, plastik ürünler, karbon kağıdı, alüminyum ithal ediyoruz, yaş meyve ve sebzeler, tekstil, krom, elektronik cihazlar, mücevherat, altın ve araba ihraç ediyoruz.